Samenwerking Roffabop

Stichting Rise Rotterdam

Bureau Rise en Roffabop slaan hun handen ineen om kansenjongeren perspectief te bieden op een baan of om als freelancer aan de slag te gaan. Beide organisaties staan sinds 2012 met hun voeten in de klei van Rotterdam en weten als geen ander jongeren te bereiken die een steuntje in de rug nodig hebben. Zowel Roffabop en Bureau Rise hebben een coachende werkstijl en zetten zich al jaren met succes in voor jongeren. De samenwerking zit hem in de organisatie en uitvoering van een uniek 10 weekse opleiding die de jongeren klaar gaan stomen om mee te kunnen doen en zichtbaar te worden in de maatschappij. De opleiding biedt hun een kans om hun eigen geld te kunnen verdienen en een toekomst op te bouwen.

Vernieuwd aanbod Bureau Rise

Binnenkort komt Bureau Rise met een drietal nieuwe programma’s, te weten:
  1. een methodiek voor jongens van 12 t/m 17 jaar wat zich richt op het bevorderen van de seksuele gezondheid en heeft als doel toekomstig seksueel overschrijdend gedrag te voorkomen
  2. programma over relaties, seksualiteit en weerbaarheid voor meiden van 14 tot 21 jaar
  3. lessen in Geluk voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs

Ervaringsdeskundigen nodig?

Om de veiligheid te vergroten op een school of om leerlingen te weerhouden een slechte kant te kiezen in het leven, is het belangrijk om problemen bespreekbaar te maken. Leren van mensen die ervaring hebben met deze problemen is de beste leerschool voor jongeren. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen en geef daarmee een goede les maar ook een preventief signaal naar de jongeren toe. Te denken valt aan criminaliteit, mensenhandel, pesten, discriminatie en verslaving. Bureau Rise heeft relaties met diverse ervaringsdeskundigen en kan een grote rol betekenen voor uw wensen op dit gebied.

Deel dit bericht.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Wilt u uw leerlingen creatief en educatief uitdagen?

Zoek niet verder, u bent bij Bureau Rise op het juiste adres!